Üdvözöllek kedves látogató!

"Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket.
Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akiktől sosem vártam volna.
Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem mikor már nem bírtam tovább.
Szereztem örök barátokat.
Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak.
Előfordult olyan is, hogy szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni.
Repkedtem a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet,esküdtem örök hűséget, de volt, hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak.
Sírtam zenehallgatás, vagy fényképalbum lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért,hogy halljam a hangját.
Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek.
Sokszor éreztem meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit aki nagyon fontos számomra, a végén mégis elvesztettem.
DE TÚLÉLTEM! És még most is ÉLEK!
Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd.
ÉLJ! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon."
Chaplin

2011. április 25., hétfő

Medvehagymás töltelék



Húsvéti töltött dagadó (saját recept)


Medvehagyma apróra vágva (télen a fagyasztóból is)
zsemle áztatva, kinyomkodva
szárnyas májkrém
főtt tojás apróra vágva
ételízesítő

bors
Érdekes, hogy más fűszert, pl. vörös ill. fokhagymát nem használtam és mégis igen intenzív íze lett a medvehagymától.

Ezeket a hozzávalókat összekeverni és betölteni a már felszúrt dagadóba, amit jól besóztunk, borsoztunk vagy ízlés szerint fűszereztünk..
Kevéske vizet alá önteni és zsírt vagy olajat, majd alufóliával betakarni.
Amikor a hús megpuhult, fólia le és néha nem árt zsírjával locsolgatni, míg készre nem sül.

Én csirkecombot is szoktam vele tölteni és csirkét is, de csak a bőre alá, mert nem szeretem, ha nem sül meg rendesen a csirke belseje a töltelék miatt. Inkább nagy gombócokat formázok és a tepsibe a csirke mellé teszem.

Köretként akár friss salátát, majonézes salátákat, sült krumpli vagy püré is lehet...ki, mit szeret:)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki. Kipróbáljuk. Szép napot, sok locsolót! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a "kertemben" tett látogatásodat! A medvehagymát nem próbáltam, de annyit olvastam már róla, hogy okvetlen sorra veszem. Szép napot!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy itt voltatok!
    Erika...ideje kipróbálnod, nem fogsz csalódni, mert igazán ízletes és egészséges:)

    VálaszTörlés