Üdvözöllek kedves látogató!

"Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket.
Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akiktől sosem vártam volna.
Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem mikor már nem bírtam tovább.
Szereztem örök barátokat.
Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak.
Előfordult olyan is, hogy szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni.
Repkedtem a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet,esküdtem örök hűséget, de volt, hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak.
Sírtam zenehallgatás, vagy fényképalbum lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért,hogy halljam a hangját.
Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek.
Sokszor éreztem meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit aki nagyon fontos számomra, a végén mégis elvesztettem.
DE TÚLÉLTEM! És még most is ÉLEK!
Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd.
ÉLJ! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon."
Chaplin

2011. április 9., szombat

Medvehagyma(leves)


Mire is jó a medvehagyma:
Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása ismert, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét.
Ez az igazán ízletes növény is hamarosan védetté lesz nyilvánítva, mivel felkapottsága miatt a kihalás fenyegeti...sajnos.

Én évekkel ezelőtt azt se tudtam, hogy létezik ilyen csodálatos és ízletes növény és főleg azt nem, hogy kis hazánkban is. Míg nem az egyik kedves ismerősöm, aki Pécsen lakik tájékoztatott, hogy a Mecsekben rengeteg van.
Azóta már nálunk a piacokon is beszerezhető, amit már nagyon vártam.

Mivel családunk 5 főből áll és ebből 2 nem eszi meg nyersen, ezért levest készítek és pestot belőle, mert így mindenki szívesen fogyasztja:)

Íme a medvehagymaleves:

Kevés olajon vagy vajon póréhagymát, vagy kevés vöröshagymát pirítunk, amire a már jól megmosott és apróra vágott medvehagymát rátesszük, tovább dinszteljük egy kis ideig.
Kevés liszttel beszórjuk és felengedjük vízzel. Felforraljuk és ízesítjük só, bors, ételízesítővel. A végén, tejszínnel felfőzzük.

Levesbetétnek:

Most pirított, fokhagymával bedörzsölt kenyeret adtam, amire a levest szoktam rámerni...(Isteni, amikor beleázik a levesbe):)

A másik:

Fokhagymás krumpligombóc.
Semmi extra, csak 2-3 gerezd fokhagymát nyomok a gombóc tésztájába és ezt főzöm a levesbe.


A variációk itt is számtalanok, meg lehet hinteni reszelt sajttal, akár levesgyöngyöt lehet beletenni stb.
Aki nem evett még, próbálja ki!

Ilyenkor érdemes lefagyasztani, mert most van a szezonja és utána csak az ízek emlékei maradnak:)
Én jól megmosom, apróra vágom vagy ledarálom és adagonként be a fagyasztóba.

6 megjegyzés:

  1. Hmm! Ezt megmutatom Melindának is, aztán megkóstoljuk valamelyik nap. Nagyon jól hangzik.
    Lassan már mindegyik blogon medvehagymát "esznek". Szegény maciknak nem marad és éhkoppon maradnak. :)

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, mert van aki ész nélkül, hagymástól szedi.
    Remélem, hogy tetszik majd Melindának, mert gyorsan elkészül és igazán kellemes íze van!:)
    Szép napot nektek!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók a receptek, köszi, én is kipróbálom.A hét elején kimegyek "legelni" egy kicsit, mert nyersen is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretem nyersen, jó medve lenne belőlem:)) Irigyellek, hogy felétek terem.

    VálaszTörlés
  5. Nem ettem még, de irtad a vérnyomáscsökkentésre is jó, tehát mindenképpen megcsinálom.
    Köszönet Kedves Vadvirág:))

    VálaszTörlés
  6. Szívesen Anikó!:)
    Eheted nyersen szendvicsben is, akár salátához is apríthatod, enyhén fokhagyma ízű.

    VálaszTörlés